Cégünk története

A BHG szekszárdi gyárának elődje a Szekszárdi Vasipari Vállalat volt, mely 1951-ben alakult. 1951-62 között fő profilja a fémfeldolgozás volt.

Az ezt követő 13 évben olajkályhák gyártásával foglalkoztunk. 1975-től telefonközpontok gyártásával váltottunk profilt. Ezt a tevékenységet a megváltozott politikai helyzet miatt 1992-ig tudtuk folytatni.

A változó piaci igények hatására vállalatunk a szerszámgyártásra és a présgépekkel történő fémmegmunkálásra rendezkedett be, illetve kábel és elektromos motor összeszerelésére, ami a modernizációnak és az új piaci igényeknek megfelelően a mai napig folyik.

Vállalatunk, a BHG Rt. szekszárdi gyáraként, több évtizedes múltra tekint vissza és a mai napig is folyamatosan fejlődik.

Cégünk 1994-től önállóan működik a Prettl Holding keretein belül, mint BHG Alkatrészgyártó Kft. Fennállása alatt mindig gyorsan alkalmazkodott a környezet gazdasági és technikai változásaihoz, ez a megfelelő piacszemléletnek és vevőközpontúságnak köszönhető.

A BHG ASZ Kft. 20.000 m2-es beépített gyártóterülettel rendelkezik egy 4 hektár nagyságú területen. Jelenleg 430 főt foglalkoztatunk.

Nagy teljesítményű présgépekkel, kivágó- és hajlító szerszámokkal vállaljuk mindennemű fém alkatrész sorozatgyártását hajlítással, kivágással, hegesztéssel. Rendelkezünk hagyományos excenter sajtológéppel, gyorspréssel, kiegészítő gépekkel, valamint hidraulikus mélyhúzó gépekkel, amelyekkel darabolt és szalagban történő fémfeldolgozást vállalunk maximum 6 mm vastagságig.

Különböző csőcsoportok hajlítása, hegesztése, megmunkálása is profilunk részét képezi. Szerszámkészítő üzemünkben nagy pontosságú és hosszú élettartalmú hajlító, kivágó, mélyhúzó és szerelő szerszámokat állítunk elő saját termékeink előállításához, valamint megrendelésre is készítünk hegesztő és ellenőrző készülékeket.

 

 

Miért a BHG?

A honlapunkon található termékek gyártásában, fejlesztésében nagy tapasztalatot szereztünk,melyek gyártásánál elsődleges prioritás a minőség.

A mi célkitűzésünk, hogy egyre komplexebb termékeket állítsunk elő, ahol részt veszünk:

- a fejlesztésben és a tervezésben

- szerszámok, ellenőrző eszközök gyártásában

- alkatrészek előállításában

- összeszerelésében, felületkezelésében

S mindezeket magas szintű minőségbiztosítás keretében.

Bátran hívjon minket, eredmény- és sikerorientált csapattal fog találkozni.